top of page

Professional Group

Public·56 members

Drava Ptuj Hajdina in prenosi v živo online 31 oktober 2023 Šport

6. okt. 2023 — Vabljeni k ogledu nogometne tekme 8. kroga v 3. SNL – vzhod: FC Drava Ptuj – NK Hajdina. Sobota, 7. 10. 2023, ob 15.30 – Mestni stadion Ptuj.

Gralov kralj je priklican oziroma imenovan prav s tem napisom. Ta klic prihaja neposredno od Boga, pri čemer napis služi kot nekakšen nosilec prenosa. Takoj, ko je zapis prebran, se sam od sebe čudežno raztopi, izgine izpred oči. »Gospod, nekoč je živel kralj. Ime mu je bilo – in še vedno mu je – Anfortas. Tako vi kot jaz, ubogi grešnik, se ga morata usmiliti: presunljiva je njegova beda, s katero ga je nagradila njegova ošabnost. Njegova mladost in bogastvo sta ljudem in njemu samemu prinesla le nesrečo, saj je v svojem hlepenju po ljubezni zavrgel vsa nravstvena pravila. Takšno vedenje ne sodi h gralu! Ne vitezi ne oprode se tam ne smejo vdajati strastem, kajti edinole ponižnost lahko premaga napuh. « ŠTAJERSKA IN PARZIVALOVA DUHOVNA SPREOBRNITEV Spričo osrednje vloge, ki jo ima Parzivalovo srečanje s puščavnikom Trevrizentom na njegovi duhovni poti, je še toliko bolj pomembno, da se prav v tem odlomku omenjajo historično dobro znani kraji, ki se danes nahajajo na območju slovenske Štajerske. V dolgem pogovoru s Parzivalom se Trevrizent spominja svojih viteških potovanj, ki so ga v službi ljubezni (Minnedienst) vodila čez tri kontinente. Po poteh Parzivala in njegovih prednikov - visitptuj. euOd viteza okrogle mize do varuha svetega grala Raziščite Parzivalovo pradomovino Štajersko in odstrite skrivnosti svetega grala PARZIVAL: ENO KLJUČNIH DEL SREDNJEVEŠKE KNJIŽEVNOSTI OD VITEZA OKROGLE MIZE DO PARZIVALOVE DUHOVNE SPREOBRNITVE PARZIVAL IN SVETI GRAL Osrednji junak romana Parzival na poti iskanja svetega grala spoznava zakonitosti življenja in tudi, kaj sveti gral dejansko je. Po Wolfram von Eschenbachovem pojmovanju sveti gral predstavlja dragoceni kamen razsvetljenja, imenovan lapsit exillis. Trevrizent Parzivalu razodene, da sveti gral črpa svojo moč iz nebes, od koder je enkrat letno, in sicer na veliki petek, poslana bela golobica, ki na gral položi oblat, prav to pa mu daje čudežno moč. Ena od pojavnih oblik kamna je napis. (TV V ŽIVO!) Zavrč Aluminij prenos v živo 4 oktober 2023 pre 4. okt. 2023 — živo online 13. 08. Maribor rezultati v živo živo ) AK Bravo vs Aluminij Jasno proti začrtanim ciljemSreda, 04 Oktober 2023 03:24 Drava Ptuj ... To sta v prvi vrsti Gandîn, Parzivalov stari oče, ki je ime dobil po kraju Gandîne (Hajdina), ter Parzivalova teta Lammîre, za katero Wolfram von Eschenbach pravi, da je bila »gospodarica Štajerske«. V tem kontekstu je treba omeniti še Itherja, znamenitega »Rdečega viteza«, ki je bil na Štajerskem, kot pripoveduje Wolfram von Eschenbach, priljubljen zaradi svoje intimne zveze z Lammîro. dr. Drava Ptuj vs Hajdina živo online 31 oktober 2023 V živo FC pred 12 urami — FC Drava Ptuj NK Hajdina rezultati v živo (in prenosi v živo) se pričnejo 7. okt. 2023 ob 13:30 UTC v 3. SNL Vzhod, Slovenia Amateur. Avtor pesnitve Wolfram von Eschenbach naj bi po deželi potoval v času, ko so s Ptujskim gradom upravljali vplivni gospodje Ptujski. 2. IZLIV GRAJENE V ZLATONOSNO DRAVO Kot je opisano v pesnitvi, se je v Wolfram von Eschenbachovem času Grajena izlivala v zlatonosno Dravo v med Minoritskim samostanom in Dravskim stolpom, v katerem se danes nahaja Miheličeva galerija. 3. [pazi<<] Drava Ptuj Hajdina živo online 31 oktober 2023 6. o pred 12 urami — [pazi<<] Drava Ptuj Hajdina živo online 31 oktober 2023 6. okt. 2023 — Vabljeni k ogledu nogometne tekme 8. kroga v 3. SNL – vzhod: FC Drava ... Uradni spletni portal kluba NK ZAVRČ 1. Drava Ptuj, 11, 9, 1, 1, 37:7, +30, 28. 2. ZASE Videm, 10, 7, 3, 0, 20:9, +11, 24. 3 6. Hajdina, 11, 5, 1, 5, 22:16, +6, 16. 7. Podvinci, 11, 4, 4, 3, 17: ... Ime ji je bilo Lammîre, deželi pa pravijo Štajerska. « Kar zadeva toponime, ki so povezani s slovensko Štajersko, lahko iz obeh navedenih odlomkov razberemo, da se med vodotoki omenjata reka Drava (Trâ) in potok Grajena (Greian), med kraji pa Celje (Zilje), Rogatec (Rôhas) in Hajdina (Gandîne). Tem geografskim oznakam lahko prištejemo še eksplicitno omembo dežele Štajerske (Stîre). O povezavah s slovensko Štajersko pa ne pričajo le toponimi, ampak tudi lastna imena nekaterih protagonistov, ki imajo v Wolfram von Eschenbachovi pesnitvi pomembno vlogo. Iz Sevilje sem prek morskih širjav priplul do Ogleja, od tam pa sem se skozi Furlanijo odpravil proti Celju. « »Gahmuret se je odpravil h kalifu, jaz pa sem krenil proti Rogatcu. Ko sem iz Celja prišel do tja, sem se na tri ponedeljke udeležil mnogih dvobojev, in mislim, da sem se dobro boril. Nato sem kar najurneje odjezdil v širni Gandîne, od koder izvira ime tvojega deda Gandîna in kjer so Itherja dobro poznali. Ta kraj leži ob izlivu Grajene v zlatonosno Dravo. Tam je Ither našel svojo ljubezen, in to je bila tvoja teta. Door-to-door rounds of Kurenti The community of Hajdina spreads over the terraces on the right bank of the River Drava. ethnographic carnival figures from the area of Ptuj, Ptuj and Drava ... [[V živo]] Drava Ptuj Hajdina in prenosi v živo online 31 ok pred 12 urami — [V živo]] Drava Ptuj Hajdina in prenosi v živo online 31 oktober 2023 DIJAŠKI DOM DRAVA MARIBOR. 2000. Maribor. 1444. 5050120000.

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Group Page: Groups_SingleGroup

Subscribe Form

Thanks for submitting!

WhatsApp Tosh @ 9320 2708

©2024 by Bubblehead Company Pte. Ltd.

bottom of page